Om mig

Hej!

Jag heter Leif Lundberg och bor i Harbo. Fotografering har varit mitt intresse i många år. Min förta kamera köpte jag 1979 (tror jag). Det var en Canon AE-1. Med följde ett 50 mm normalobjektiv och så köpte jag till ett 135 mm tele. På den tiden var det fotografering i svartvitt och dia som gällde.

Det har blivit några kameror genom åren. Favoriten är dock min Canon F-1 old. En helt manuell och mekanisk kamera. Men vilken känsla att fotografera med den modellen. En gång var det Canons flaggskepp som pressfotograferna använde, deras första proffskamera. Kameran tillverkades mellan åren 1971-76. Men tyvärr så blir kameran liggande nu när man gått över till digital fotografering. Här kommer i alla fall en bild på den gamla kära F1:an.

F1

Mest blir det förstås familjen jag fotograferar. Men tycker det är roligt, intressant och utmanande med naturfotografering. Numera, är det som jag nämnde ovan, de analoga kamerorna förpassade till hyllan och det är digitala kameror som gäller. I somras köpte jag en Canon 7D, en härlig kamera att fota med. Så bilderna som kommer att finnas på min blogg är till största delen fotade med min 7D. Fast någon bild från mobilkameran kommer säkert också att dyka upp.

7d

Ett annat intresse jag har tillsammans med fotograferingen är att skriva. Jag är finansreporter på Sala Allehanda. Skriver regelbundet i SA.

Till sist en bild på mig när jag gömmer mig bakom kameran. Bilden är tagen i början av juli 2012 när vi är på väg hem från vår Gotlandssemester. Bilden är tagen i en spegel på Willys i Uppsala.

Jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s