130711

Nässelfjäril på altanen.

Nässelfjäril på altanen.

Idag fick vi besök av en nässelfjäril på altanen när vi satt och fikade. Efter att ha förevigat besökaren hjälpte jag ut fjärilen med hjälp av ett glas.

Tog kameran med mig på en runda i trädgården. Först såg jag Nessa. Hon hade tagit sig upp på taket över kanininhängnaden och låg och kikade på våra kaniner Joy och Skutte.

Nessa kikar på kaninerna.

Nessa kikar på kaninerna.

Humlorna flög runt bland blommorna och samlade nektar. Det är inte så lätt att hinna fotografera dem. Men den här bilden blev både bra och dålig. Tyvärr kom inte hela humlan med. Men den blev ändå intressant. Det verkar som om humlan har påsar på benen där den samlat sin nektar. Är det så eller har jag fel?

Humla samlar nektar.

Humla samlar nektar.

På kvällen åkte Nommi och jag en biltur till Kalvnästet för att se om vi skulle se några djur. Mitt emellan Harbonäs säteri och Kalvnäset fick vi se den här råbocken. Den stack mycket fort. Så jag är glad att det ändå blev en bild.

Råbock vid Kalvnäset.

Råbock vid Kalvnäset.

På vägen hem tog vi en liten sväng förbi Låta. Jag har sett en råbock i åkern där ibland, så kanske skulle den vara där också i kväll. Mycket riktigt. Den fanns där. Fast den visade sig inte mycket.

Råbock vid Låta.

Råbock vid Låta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s