130502

I går på första maj var hela familjen ute i trädgården. Förutom att jag här om dagen friserade våra pilar så var det första dagen vi var ute i trädgården för att kratta och börja göra fint inför sommaren.

Barnen ville förstås få i gång studsmattan. Så först flyttade vi ställningen en bit och sedan var det dags att få dit mattan och skyddsnätet.

Noomi, Julia och Nellie inviger studsmattan.

Noomi, Julia och Nellie inviger studsmattan.

Våra fåglar fortsätter att glädja oss med sin närvaro. I dag lyckades jag fånga nötväckan som lite nu och då kommer och hälsar på men lika fort försvinner. Kameran låg på bordet så jag hann ”skjuta ett skott” innan den försvann.

Svårfångad nötväcka.

Svårfångad nötväcka.

Hackspetten kom också på besök idag. Den passade på att äta från fågelhuset vilken den inte gjort tidigare, i alla fall inte de gånger jag sett hackspetten tidigare. Grönfinkarna har kommit nu på vårkanten och syns varje dag vid fågelhuset.

Större hackspett.

Större hackspett.

Grönfink.

Grönfink.

Det var allt för idag. I morgon blir det en intressant dag. Då blir det kunglig fotografering. Vår kung och drottning besöker Harbo, som enda besök i heby kommun. Då är jag på plats för att föreviga besöket. Mer om detta i morgon.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s