130409

I går när Heidi och jag var ute på en promenad fick vi se Tofsvipor på åkrarna strax utanför Harbo. Den är också ett vårtecken som en av de tidigaste flyttfåglarna som kommer på vårvintern (enligt Wikipedia). Tog med mig kameran tillbaka idag och tog några ”plåtar”. Så här berättar Wikipedia om Tofsvipan:

Som en av de tidigaste flyttfåglarna kommer den på vårvintern till Sverige, från vinterkvarteren i Syd- och Mellaneuropa. Den är då till en början ofta synlig på strandängar när den söker föda, men senare under häckningssäsongen blir tofsviporna mer skygga. Efter häckningen blir fåglarna successivt mer synliga, fram till dess att de drar sig söderut i början av hösten. Innan flytten kan man se dem tillsammans i flockar. De är sällan stilla utan flaxar hit och dit med en typisk fladdrig och svajig flykt.

Tofsvipa

Tofsvipa

Tofsvipa i luften.

Tofsvipa i luften.

Två Tofsvipor som "går in för landning".

Två Tofsvipor som ”går in för landning”.

Dags att landa efter flygturen.

Dags att landa efter flygturen.

Ett annat vårtecken är att barnen vill börja cykla. Tog fram Noomis cykel idag. Men det krävdes en del arbete då massor av snö rasat ner från taket på vårt cykelförråd och spärrade dörren. Men efter en stunds arbete med spett, yxa och spade så gick det att öppna dörren och ta fram cykeln.

Noomi på sin första cykeltur för året.

Noomi på sin första cykeltur för året.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s