130402

Denna dag har verkligen varit omväxlande. Vad sägs om både örnfotografering, en resa till Uppsala och en resa till djurkliniken i Björklinge. Vi börjar från början.

Steg upp strax efter kl. 3. Gjorde i ordning oboy, packade bilen och så åkte jag iväg mot Färnebofjärdens nationalpark. Jag skulle ut till en gömsle och fotografera örnar. Strax före kl 5 var jag på plats i gömslet. Jag såg två kungsörnar lite längre in på förmiddagen. Mer om detta kommer senare på bloggen plus en artikel i Sala Allehanda framöver. Här kommer ett par bilder som smakprov. Örnbilderna kommer också de så småningom.

Örn 1

Kråkor fanns det också gott om på myren.

Likaså Korpar.

Likaså Korpar.

Hemma igen var det bara att göra sig i ordning för att åka till Uppsala. Ellen skulle till tandläkaren. Ellens går hos Folktandvården i den gamla seminariebyggnaden där lärarutbildningen har haft sitt säte under många år. Jag gick där under åren 1998-2002. Det är inte utan att man blir lite nostalgisk.

Den gamla seminariebyggnaden som nu innehållar bland annat Folktandvården.

Den gamla seminariebyggnaden som nu innehållar bland annat Folktandvården.

När vi kom tillbaka till parkeringen tog jag den här bilden. Det är bilen till höger som stod där först. Den stod där då vi parkerade bilden. Så jag undrar över hur ”övningsköraren” i bilden till vänster tänkt att föraren i högerbilen ska komma in. Det går förstås att krypa in från högersidan – men tänk om det är en äldre person eller någon som har ett handikapp. Misstänker att föraren i högerbilden inte blir så jätteglad om han/hon kommer till bilarna först.

20130402_145937

En övningskörningsparkering.

 

Hem till Harbo igen. Så var det bara att åka vidare till Björklinge. Emmys katt Nessa har gjort illa sig och haltar. På Djurklinken kunde de dock konstatera att det inte var något allvarligt. Ett sår som behövde göras rent och så fick hon en spruta.

Nessa på Djurklinken.

Nessa på Djurklinken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s