130112

En dag i veckan som gick åkte vi till Östervåla. Mitt emot Låta gick det fyra råddjur och betade ganska nära vägen. Typiskt nog hade man ingen kamera med sig. Jag var tillbaka dagen efter men då syntes inga råddjur, bara en tom äng som du ser på bilden. Men det blev i alla fall en typisk januari-vinter-dag. Däremot senare på eftermiddagen när Heidi och jag gick Bergrundan så korsade två rådjur vägen inte så många meter framför oss.

Låta

Blåmes 2

Blåmes 1

Lördag morgon. Lugnt och skön. Vi äter frukost och utanför fönstret är det fullt med fåglar som förser sig med sin frukost. Mestadels blåmesar, men ibland har vi sett något domherre också. Men det är inte lått att fota fåglar. Det verkar som man måste ha kort slutartid och då får man fota med ett högt ISO-värde och bilderna blir lite gryniga. Men snart så övergår januariljuset i vårvinter och då blir det säkert lättare då ljuset återvänder.

Även vår kära Nessa gillar fåglar, fast kanske av någon annan orsak. Lite väl optimistiskt att tro att hon kan hinna fånga någon fågel uppe i trädet.

Nessa i trädey

Eftermiddagen användes för att börja städa ut julen. Bland annat så åkte julgranen ut. För fösta gången på flera år hade vi en levande gran i år. Så vår gran som vi klädde så omsorgsfullt kvällen före julafton ligger nu i tre delar ute i snön.

Julgranen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s